Slide
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House

CATEGORY

Houses

PHOTOGRAPHY

Darren Soh

YEAR

2017

AREA

540 sqm

Clifton Vale House is a private residential project, with the very specific aim of creating an inside-out house within a tight site. The main idea is to create a house that feels big despite its small plot size and has to be a tropical house. Our approach was to think of the living space as a sheltered outdoor space that feels like living in a garden. To create a sense of spaciousness, we employ simple spatial techniques like choreographing the entrance sequence and bringing people to walk through a compressed entrance to be greeted with a reflective pond and double volume living space.


Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House
Freight Architects - Clifton Vale House

CLIFTON VALE HOUSE